Episode 12, Seisoen 2: Kry so selfvertroue in tuisonderwys


“Ek weet presies wat ek doen in tuisonderwys”

As mens tuisskool, smag jy so baie keer na daardie “ek weet presies wat ek doen” gevoel. Die selfvertroue, die vaste wete dat jy op die regte pad is. In hierdie potgooi wil ek vir jou die vier stappe gee wat jou uiteindelik gaan lei tot by “ek weet presies wat ek doen as tuisskoler.”

Die groot probleem vir die meeste van ons, is dat ons daardie gevoel op die verkeerde tydstip verwag. Vir hierdie episode maak ek staat op ʼn bekende video oor entrepreneurskap deur die skrywer en denker Dan Sullivan met die naam “The four C’s”. Maar toe mooi daarna luister kom ek agter sy proses werk eintlik baie goed vir iets soos tuisskool ook.

Net so tussen hakies. In Engels is dit mooi netjies vier woorde wat met ʼn C begin wat die proses uitstippel. In Afrikaans werk dit nie so presies uit nie. Maar tog was dit vir my verskriklik waardevol om in Afrikaans deur hierdie stappe te dink, want die toeganklikheid van die Afrikaanse woorde, die feit dat ek hulle uitmekaar kon haal, het my baie gehelp om dit beter te verstaan. En ek dink dit gaan vir jou ook van baie waarde wees.

Luister ook hier na die oolfant potgooi

OP SOEK NA MEER HULP EN RAAD OOR TUISONDERWYS?

Skryf gerus in vir hierdie gratis kursus

Weet jy nie waar om met tuisonderwys te begin nie?

Voel jy skoon verward oor al die opsies en keuses en moontlikhede?

➡️ ➡️ ➡️ Begin hier.

In Gratis&Verniet gaan jy alles vind sodat jy dadelik met tuisonderwys kan wegspring.

Vind onder andere uit:

 • Waarop jy moet fokus as jou kinders laerskoolouderdom is
 • Wat al die voor- en nadele van elkeen van die verskillende matriekroetes is
 • Hoe om jou kind se werk te merk
 • Hoe om ander mense (en jouself) te oortuig dat tuisskool die beste ding is
 • Hoe om te weet of jy jou kind op standaard is

Daar is:

 • Voorbeeldlesse
 • Webinare (3 ure se kyktyd)
 • Video’s (2 ure se kyktyd)
 • Werkboeke wat jy kan deurwerk om jouself op koers te kry
 • PDF’s met van die beste idees oor tuisonderwys
 • ʼn Aftiklysies wat jou help om die ideale tuisskooldag te beplan
 • Platsakplanne wat jy kan maak

Geniet hierdie skatkis van gratis hulpbronne wat jou dadelik:

 • Gemoedsrus
 • Fokus
 • Goeie struktuur
 • Afskopplekke gaan gee

Maak ʼn skittersukses van tuisonderwys.

Leave a comment